CA

Esdeveniment

Capturar un temps

Data

Del 2 de setembre al 2 de novembre de 2022

Horaris

Setembre: de dimecres a dissabte de 10 a 14 h i de 17 a 20 h, diumenge de 10 a 14 h.
Octubre - novembre:  de dijous a dissabte de 10 a 15 h i diumenge de 10 a 14 h. 

Lloc

Museu de la Mar, Port de Sóller

Més informació

L'exposició es basa en el Treball Final de Grau de Marta Bejarano López, estudiant de Belles Arts a la Universitat Politècnica de València.

Natural del Port de Sóller, el seu treball és fruit d'una incomoditat pels canvis urbanístics dels últims temps a Sóller i una necessitat d’evocar èpoques passades de major esplendor.

Descripció

Nostàlgia de temps passats? Vols reviure'ls a través de la pintura? Vine al Museu de la Mar de Sóller per viure com era el Sóller dels anys 20 del segle XX.

L'exposició es fonamenta sobre la investigació, contextualització i reinterpretació a través de la pintura de les fotografies antigues, realitzades als anys 20 a un lloc concret (Port de Sóller, Mallorca). Destaca pels seus paisatges marins, de ports, platges i muntanyes.

«El projecte artístic sorgeix a partir de la curiositat sobre l’època i el lloc, a més compta amb una intenció sentimental i nostàlgica d’un lloc en el qual vaig estar, però una època a la qual no vaig viure. Podria resumir-se a trobar a faltar algú que no has conegut. Vaig escollir 1920 per la gran importància que va tenir durant la història i en concret a aquell lloc. A Sóller fou una època d’esplendor. Aquest projecte sorgeix de la meva admiració pel lloc on visc i en concret del Port de Sóller». Marta Bejarano López.

La mostra, amb diferents quadres, són una interpretació d’antigues fotografies de Sóller dels anys 20 a on es pot veure l’evolució d’aquest paradís a la seva època de màxima esplendor.

Amb aquesta exposició, l’objectiu del Museu és donar veu a tota la gent que tingui algú a dir sobre el mar, sobre els pobles costaners i sobre tot l’entorn marítim.