CA

Espai educatiu

A les instal·lacions de la seu central del Museu Marítim de Mallorca, al Centre Cultural de Ses Voltes, es troben ubicades les oficines i la presentació de diferents propostes per dissenyar el futur Espai educatiu del Museu. 

Aquest espai ha estat generat mitjançant un procés participatiu de codisseny entre el Museu, el col•lectiu de mediació artística i educativa Sa Galania, l’IES Joan Alcover, la Cooperativa Joan Alcover, dos grups de formació superior d'Animació Sociocultural i Integració Social de l'IES Ramon Llull, i l'Escola de Disseny de les Illes Balears (EDIB), tots de Palma.

El col·lectiu de mediació artística i educativa Sa Galania, representat per Rosa Garcia i Mar Barceló, expliquen el procés del projecte, en el qual es va demanar a l'alumnat dels centres com els agradaria que fos un museu i un espai educatiu. És informació cabdal per esbrinar per què el jovent a partir dels setze anys deixa de visitar museus. 

Una vegada recollides les respostes de l’IES Joan Alcover i la Cooperativa Joan Alcover, els grups de formació superior d'Animació Sociocultural i Integració Social de l'IES Ramon Llull varen analitzar-les per mirar de fer-les possibles des de l’àmbit socioeducatiu. Després d'aquest primer procés, els resultats s'abordaren des de l’àmbit del disseny d’interiors amb l'Escola de Disseny de les Illes Balears (EDIB).

L'Espai educatiu es pot visitar en horari d'oficina de dilluns a divendres de 09 a 14 hores.

Vídeos

Projecte participatiu de l'espai educatiu del nou Museu Marítim de Mallorca. CC Ses Voltes, Palma
Proposta de Valentina Tetriak
Proposta de Neila Amengual i Bernat Martí
Proposta de Miquel Socies, Mari Moreno i Rut Garau
Proposta de Alicia Echevarria i Ricardo Garcia
Proposta d'Alejandra Álamo, Yassmina M. Púa i Nina Feller