CA

Museu

Coneix el Museu Marítim de Mallorca

Més informació

Seus

Visita'ns

Més informació

Eixos de treball

Biodiversitat, Patrimoni subaquàtic, Patrimoni marítim flotant i Patrimoni marítim terrestre

Més informació

Projectes

Descubreix-los

Més informació

COVID-19

El Museu Maritim de Mallorca romandrà tancat al públic, davant la situació derivada del COVID-19 i seguint les recomanacions del Govern de les Illes Balears.

Ens podeu seguir a través de les Xarxes Socials, Facebook i Twitter. En elles estem realitzant diferents activitats amb l’etiqueta: #elsmuseusacasa

Des del Museu Marítim de Mallorca estam desenvolupant un projecte territorial per recuperar i transmetre un patrimoni acumulat al llarg dels segles i fins a l’actualitat: vaixells amagats sota el mar, fars de gran valor, històries de navegants, exemplars d’embarcacions tradicionals, oficis de la mar que estan desapareixent, la biodiversitat de les nostres aigües (i les accions humanes que la posen en perill)… Un patrimoni que ens pertany i que creim que ens pot servir per relacionar-nos d’una altra manera amb la mar. Per això, ens dedicam a recuperar-lo, a conservar-lo, a difondre’l i en feim recerca.

Per ara, el Museu Marítim de Mallorca té dues seus. Ens pots trobar al Museu de la Mar de Sóller, que hem recuperat després d’estar set anys tancat, i també al centre cultural Ses Voltes, a Palma, on feim activitats puntuals diverses, mentre s’hi construeix el projecte museogràfic. L’objectiu és, en un futur, obrir seus noves a diferents racons de l’illa.

Un viatge col·lectiu

Des del museu no entendríem aquesta aventura, tirar endavant un museu, sense la participació dels agents que han treballat durant tants anys –i segueixen treballant– per recuperar aquest patrimoni ric. Per això, des del novembre de 2018, hem obert diferents processos participatius i de transparència que ens han servit per compartir aquest projecte amb la comunitat, per fer-la partícip, per aprendre’n.
Sense tu, aquest viatge tampoc té sentit. Cada vegada som més els que cuidam la mar. Ens hi acompanyes?

Bel Busquets: "la nostra relació amb la mar ha de ser justa, igualitària i sostenible"

Bel Busquets: "la nostra relació amb la mar ha de ser justa, igualitària i sostenible"

(06/11/2019)

La consellera de Cultura i presidenta del Consorci Museu Marítim ha fet aquestes declaracions durant la presentació de la nova web i el Decàleg de bones pràctiques.

El Museu Marítim de Mallorca ja té una pàgina web on s'explica el projecte del centre, així com la seva filosofia, i que inclou el Decàleg de bones pràctiques entorn de la mar. La consellera de Cultura i presidenta del Consorci Museu Marítim, Bel Busquets, ha considerat que "la nostra relació amb la mar ha de ser justa, igualitària i sostenible" i, en aquest sentit, ha lloat la feina feta per part de la direcció del Museu en col·laboració de diferents representants del món de la mar per a l'elaboració del decàleg, el primer projecte co-participat, entre el Museu Marítim de Mallorca i la ciutadania..

Durant la presentació, Busquets, ha explicat la feina feta al Museu Marítim va en el sentit de canviar la visió que a Mallorca "la mar ens separa" i veure que en realitat "ens uneix entre illes i també amb la resta del món".

D'altra banda, la consellera de Presidència, Cultura i Igualtat del Govern i vicepresidenta del Consorci, Pilar Costa, ha destacat que el museu "fa una feina formidable per donar a conèixer el patrimoni marítim i sensibilitzar la societat de la importància de cuidar-lo, en especial a un territori insular com el nostre".

El director gerent del Museu Marítim, Albert Forés, ha explicat que el decàleg de bones pràctiques entorn de la mar anima la població a contribuir a la preservació del patrimoni marítim a través del seu coneixement, limitar l'ús del plàstic, respectar la posidònia, mantenir viu el llenguatge mariner, demanar a la gent de fora com és la mar als seus països d'origen per a ampliar coneixements, menjar peix de proximitat o reivindicar les dones que han format part de la història de la mar, entre altres qüestions.

Podeu navegar per la web del Museu Marítim de Mallorca al següent enllaç https://museumaritim.conselldemallorca.cat/

El Decàleg de bones pràctiques entorn de la mar està disponible aquí

Vídeos

II Jornades d'Estudis de la Mar
El naixement de la nostra marca
Decàleg de Bones Pràctiques entorn de la Mar

Col·laboradors

Amics del Museu

Museu Marítim de Mallorca