CA

Museu Marítim de Mallorca

Més informació

Atenció!

La seu del Museu Marítim de Mallorca - Ses Voltes (Palma) romandrà tancada temporalment. Ens podeu continuar visitant al Museu de la Mar del Port de Sóller.

Des del Museu Marítim de Mallorca estam desenvolupant un projecte territorial per recuperar i transmetre un patrimoni acumulat al llarg dels segles i fins a l’actualitat: vaixells amagats sota el mar, fars de gran valor, històries de navegants, exemplars d’embarcacions tradicionals, oficis de la mar que estan desapareixent, la biodiversitat de les nostres aigües (i les accions humanes que la posen en perill)… Un patrimoni que ens pertany i que creim que ens pot servir per relacionar-nos d’una altra manera amb la mar. Per això, ens dedicam a recuperar-lo, a conservar-lo, a difondre’l i en feim recerca.

Per ara, el Museu Marítim de Mallorca té dues seus. Ens pots trobar al Museu de la Mar de Sóller, que hem recuperat després d’estar set anys tancat, i també al centre cultural Ses Voltes, a Palma, on feim activitats puntuals diverses, mentre s’hi construeix el projecte museogràfic. L’objectiu és, en un futur, obrir seus noves a diferents racons de l’illa.

Un viatge col·lectiu

Des del museu no entendríem aquesta aventura, tirar endavant un museu, sense la participació dels agents que han treballat durant tants anys –i segueixen treballant– per recuperar aquest patrimoni ric. Per això, des del novembre de 2018, hem obert diferents processos participatius i de transparència que ens han servit per compartir aquest projecte amb la comunitat, per fer-la partícip, per aprendre’n.

Sense tu, aquest viatge tampoc té sentit. Cada vegada som més els que cuidam la mar. Ens hi acompanyes?

Museu Marítim Mallorca - Ses Voltes

Museu de la Mar - Port de Sóller

Més informació

Els Museus de Mallorca celebren el seu dia a les xarxes

Els Museus de Mallorca celebren el seu dia a les xarxes

(18/05/2020)

Avui, Dia Internacional dels Museus, diferents centres de Mallorca han traslladat la celebració a les xarxes socials, ja que la majoria romanen tancats per mor de la COVID-19 i la programació que els centres tenien prevista per celebrar-ho s'ha hagut de modificar.

Per aquest motiu, la Secció de Museus i Belles Arts del Departament de Cultura, Patrimoni i Política Lingüística ha proposat que cada museu elabori un audiovisual breu a manera de carta de presentació del centre, per explicar els objectius i les característiques del museu i mostrar un objecte representatiu del seu fons museogràfic. L'objectiu d'aquesta iniciativa és promoure la relació museu-societat i mantenir una coherència en les actuacions.
Avui, s'han publicat els materials elaborats pel Museu de Mallorca, Can Balaguer, Museu del Calçat d'Inca, Arqueològic de Son Fornés, San Bassa Blanca, Marítim de Mallorca, Es Baluard, Museu d'Història de la Ciutat/Castell de Bellver i la Col·lecció Museogràfica.

El Dia Internacional dels Museus se celebra enguany amb el lema "Museus per la igualtat: diversitat i inclusió". Precisament amb l'objectiu de mantenir el paper de dinamitzador social i cultural per la igualtat que té el Museu Krekovic al Barri de Nou Llevant de Palma, el centre encetarà a xarxes #BarrisambMemòria. Aquest lema pretén destacar la necessitat de diversificar les històries que s'expliquen des dels museus, d'incloure diferents relats i perspectives.

El projecte es construirà a partir de la recollida i difusió de fotografies d'objectes relacionats amb la història quotidiana dels barris de l'entorn del museu. Aquesta iniciativa és semblant a altres projectes col·laboratius iniciats per museus de l'illa, com ara la recollida d'objectes i testimonis "El millor de cada casa" del Museu d'Història de Manacor i el projecte del Museu del Calçat i de la Indústria d'Inca per documentar digitalment objectes relacionats amb la indústria del calçat.

 

Podeu veure tots els vídeos dels Museus que s'han sumat a la inicitiva del Consell aquí

Col·laboradors

Amics del Museu