EN

Commemoration of the Santanyí expedition round Mallorca, 1899

Check the activities programmed!

More information

Attention!

The headquarters of the Museu Marítim de Mallorca - Ses Voltes (Palma) will remain temporarily closed. You can continue visiting us at Museu de la Mar, Port de Sóller.

The Museu Marítim de Mallorca is developing a multi-site project to rediscover and promote centuries of island maritime heritage. This includes: shipwrecks, lighthouses, sailors’ stories, traditional vessels, maritime skills and biodiversity (and how human actions are endangering it). It is our heritage and we believe that it can help us to have an alternative approach with regards to our relationship with the sea. This is why we are dedicated to rediscovering our heritage, preserving it and promoting it. We also undertake research.

The Museu Marítim de Mallorca currently has two sites. The Sóller Sea Museum, which was closed for seven years, has been reopened by us. We can also be found at the Ses Voltes cultural centre in Palma, where we carry out a wide range of activities. In the meantime, our museum project continues to grow. Our objective, in the near future, is to open new sites in different parts of the island.

A collective journey

Opening the museum has been an adventure! However, it would have been impossible without the participation of individuals and organisations who have worked for many years to recover this rich heritage. For this reason, starting in November 2018, we organised a number of different participatory events, open to all. These helped us to share the project with the local community, of which we are a part and from which we want to learn.

However, our journey does not have any sense without your help. All of us are becoming the custodians of the sea. Will you join us?

Museu Marítim Mallorca - Ses Voltes

Museu de la Mar - Port de Sóller

More information

El Museu Marítim de Mallorca adquireix dues peces noves provinents del Port d’Andratx

El Museu Marítim de Mallorca adquireix dues peces noves provinents del Port d’Andratx

(21/02/2023)

El fons del museu incorpora una bàscula de 200 quilos, que data de la dècada dels 40, i una cúpula de lluminària de senyalització marítima, cedides per Ports IB

El Museu Marítim de Mallorca, gestionat pel Departament de Cultura, Patrimoni i Política Lingüística del Consell, ha rebut avui dues peces cedides per Ports IB. Són una bàscula de 200 quilos que data d’entre les dècades 40 i 50, i una cúpula de lluminària de senyalització marítima. Dues peces de gran valor patrimonial, especialment, marítim.

Els dos objectes es troben actualment en procés de restauració. Una vegada restaurats, s’inclouran en la museografia del Museu Marítim de Mallorca a ses Voltes. El director del Museu, Albert Forés, ha assenyalat que «estam molt agraïts de veure com creix el fons del Museu Marítim de Mallorca, amb peces que ens permeten tenir una visió ampla de la nostra història i la nostra relació amb la mar».

La bàscula, de fins a 200 quilos, és un model Princesa 14, fabricada per l’antiga marca Lletjos SA i A. Giros entre la dècada dels 40 i 50. Aquesta peça era utilitzada per la confraria de pescadors del Port d’Andratx per vendre peix. D’acord amb les informacions obtingudes, és una peça única, ja que probablement només en queda aquest exemplar a tot l’Estat espanyol.

La cúpula de vidre de lluminària de senyalització marítima, segons les informacions de la memòria històrica dels funcionaris del Port d’Andratx, feia la seva funció a l’entrada del port de sa Dragonera, a Sant Elm. Fa més de vint anys que es va desmuntar i la varen emmagatzemar.

Ambdues peces estaven dipositades al magatzem de Ports IB del Port d’Andratx. El director general de Transport Marítim i Aeri, Xavier Ramis, ha expressat que «l'acte d'avui és un exemple més de la col·laboració que hi ha entre Ports Illes Balears i el Consell de Mallorca amb l'objectiu de restaurar i recuperar el patrimoni que està en els nostres ports. Aquestes dues peces que presentam tenen un valor patrimonial molt important i per això vàrem creure convenient cedir-les al Museu Marítim de Mallorca. Són objectes que ens ajuden a explicar la nostra història, tan lligada a la mar i a la gent que hi fa feina. Estam convençuts que aquests objectes i les històries que conten enriquiran el Museu Marítim».

Collaborating partners

Friends of the Museum