EN

Commemoration of the Santanyí expedition round Mallorca, 1899

Check the activities programmed!

More information

Attention!

The headquarters of the Museu Marítim de Mallorca - Ses Voltes (Palma) will remain temporarily closed. You can continue visiting us at Museu de la Mar, Port de Sóller.

The Museu Marítim de Mallorca is developing a multi-site project to rediscover and promote centuries of island maritime heritage. This includes: shipwrecks, lighthouses, sailors’ stories, traditional vessels, maritime skills and biodiversity (and how human actions are endangering it). It is our heritage and we believe that it can help us to have an alternative approach with regards to our relationship with the sea. This is why we are dedicated to rediscovering our heritage, preserving it and promoting it. We also undertake research.

The Museu Marítim de Mallorca currently has two sites. The Sóller Sea Museum, which was closed for seven years, has been reopened by us. We can also be found at the Ses Voltes cultural centre in Palma, where we carry out a wide range of activities. In the meantime, our museum project continues to grow. Our objective, in the near future, is to open new sites in different parts of the island.

A collective journey

Opening the museum has been an adventure! However, it would have been impossible without the participation of individuals and organisations who have worked for many years to recover this rich heritage. For this reason, starting in November 2018, we organised a number of different participatory events, open to all. These helped us to share the project with the local community, of which we are a part and from which we want to learn.

However, our journey does not have any sense without your help. All of us are becoming the custodians of the sea. Will you join us?

Museu Marítim Mallorca - Ses Voltes

Museu de la Mar - Port de Sóller

More information

El Museu Marítim de Mallorca incorpora al seu fons una vintena d’embarcacions tradicionals

El Museu Marítim de Mallorca incorpora al seu fons una vintena d’embarcacions tradicionals

(19/01/2022)

L’operació ha estat possible gràcies a un conveni signat entre l’Associació d’Amics del Museu Marítim de Mallorca i el Consorci Museu Marítim de Mallorca

La vicepresidenta del Consell i consellera de Cultura, Patrimoni i Política Lingüística, Bel Busquets, i el president de l’Associació Amics del Museu Marítim de Mallorca, Manuel Gómez, han signat avui un conveni de cessió de la col·lecció “Associació Amics del Museu Marítim de Mallorca” que passarà a formar part de l’exposició permanent del Museu. La signatura del conveni ha tengut lloc avui al taller de mestres d’aixa del Consell de Mallorca ubicat a la nau de Son Bonet a Palma. A l’acte també hi han assistit la vicepresidenta i consellera de Sostenibilitat i Medi Ambient, Aurora Ribot i el director del Museu Marítim de Mallorca, Albert Forés i el director insular de Medi Ambient, Josep Manchado.

Segons ha explicat Busquets, el conveni afecta una col·lecció valorada en 280.000 euros que inclou 20 embarcacions tradicionals de diverses tipologies, quatre motors, tres parells de portes de pesca del bou i un xigre d’escar. 

Està previst que les peces siguin restaurades pels mestres d’aixa del Consell gràcies a un conveni signat el setembre de 2021 entre el Museu Marítim i el Departament de Sostenibilitat i Medi Ambient. «D’aquí a una setmana s’iniciaran les tasques de restauració de la primera embarcació, batiada com “Agustina” i datada dels anys vint del segle passat» ha informat la vicepresidenta del Consell i consellera de Cultura, Patrimoni i Política Lingüística, Bel Busquets, qui ha afegit que «una vegada rehabilitades, les barques s’incorporaran a les diferents sales del Centre Cultural Ses Voltes de Palma i al Museu de la Mar del Port de Sóller amb la finalitat d’assegurar la seva conservació i divulgació».

D’altra banda, el president de l’Associació Amics del Museu Marítim de Mallorca, Manuel Gómez, ha agraït la feina desenvolupada pel Museu Marítim i el Departament de Cultura«que permetrà recuperar aquestes barques, fins ara emmagatzemades a les coves del castell de Bellver. Gómez ha confessat sentir-se «il·lusionat perquè amb aquestes actuacions les generacions futures podran conèixer i apreciar la construcció artesanal d’una obra d’art com és una barca, ja sigui un llaüt o un bot».

La vicepresidenta i consellera de Sostenibilitat i Medi Ambient, Aurora Ribot, ha explicat que «pel nostre departament és tot un orgull poder contribuir a la restauració i manteniment d'aquestes embarcacions i potenciar la meravellosa tasca dels mestres d'aixa. El nostre objectiu continuarà essent el de posar en pràctica les tècniques i els coneixements d'aquest ofici ancestral treballant de la mà del Museu Marítim perquè qualque dia, aquestes relíquies de la mar amb tanta història al darrere, es puguin exposar i que tota la ciutadania les pugui conèixer».

Collaborating partners

Friends of the Museum