EN

Commemoration of the Santanyí expedition round Mallorca, 1899

Check the activities programmed!

More information

Attention!

The headquarters of the Museu Marítim de Mallorca - Ses Voltes (Palma) will remain temporarily closed. You can continue visiting us at Museu de la Mar, Port de Sóller.

The Museu Marítim de Mallorca is developing a multi-site project to rediscover and promote centuries of island maritime heritage. This includes: shipwrecks, lighthouses, sailors’ stories, traditional vessels, maritime skills and biodiversity (and how human actions are endangering it). It is our heritage and we believe that it can help us to have an alternative approach with regards to our relationship with the sea. This is why we are dedicated to rediscovering our heritage, preserving it and promoting it. We also undertake research.

The Museu Marítim de Mallorca currently has two sites. The Sóller Sea Museum, which was closed for seven years, has been reopened by us. We can also be found at the Ses Voltes cultural centre in Palma, where we carry out a wide range of activities. In the meantime, our museum project continues to grow. Our objective, in the near future, is to open new sites in different parts of the island.

A collective journey

Opening the museum has been an adventure! However, it would have been impossible without the participation of individuals and organisations who have worked for many years to recover this rich heritage. For this reason, starting in November 2018, we organised a number of different participatory events, open to all. These helped us to share the project with the local community, of which we are a part and from which we want to learn.

However, our journey does not have any sense without your help. All of us are becoming the custodians of the sea. Will you join us?

Museu Marítim Mallorca - Ses Voltes

Museu de la Mar - Port de Sóller

More information

El Museu Marítim de Mallorca rep la col·lecció del mestre d’aixa Antoni Pep Munar

El Museu Marítim de Mallorca rep la col·lecció del mestre d’aixa Antoni Pep Munar

(18/05/2021)

La col·lecció està formada per 684 objectes que van des de peces de calafat a ormejos i eines de navegació i de mestre d’aixa.

Aquest dimarts, 18 de maig, i emmarcat en el Dia Internacional dels Museus, el Museu Marítim de Mallorca ha signat la donació de la col·lecció del mestre d’aixa Antoni Pep Munar, fill del mestre d’aixa del Molinar Antoni Munar Colom, Boliquet.

A l’acte hi han assistit la presidenta del Consell de Mallorca, Catalina Cladera; la presidenta del Consorci del Museu Marítim de Mallorca, Bel Busquets; la directora insular de Cultura, Maria Pastor, i el director del Museu Marítim de Mallorca, Albert Forés. Tots han volgut condemnar l’assassinat masclista d’ahir a sa Pobla en les seves intervencions.

La presidenta del Consorci del Museu Marítim de Mallorca, Bel Busquets, ha destacat que «amb aquesta signatura, garantim la conservació d’aquest llegat familiar i, a més a més, el convertim en públic i ens comprometem a compartir-lo i a mostrar-lo a tothom». «És un gust veure com creix el fons del Museu Marítim de Mallorca amb peces que ens permeten fer-nos una visió àmplia de la nostra història i la nostra relació amb la mar», ha afegit.

D'altra banda, Antoni Pep Munar, mestre d'aixa, ha recordat que «és la col·lecció que pertany a mon pare i també al que fou el seu mestre, Antoni Llom Vich i m'agradaria recordar al meu mestre calafat, en Miquel Lliteres. Per mi és un somni i n'estic molt agraït».

Albert Forés Gómez, director del Museu Marítim de Mallorca, ha assenyalat que «el Museu Marítim està marcant les seves fites en el Dia Internacional dels Museus, ja que vàrem obrir la nostra seu del Port de Sóller aquest mateix dia del 2019. Estam molt agraïts a Antoni Pep Munar, perquè ens ha donat una col·lecció excel·lent i tant de bo totes les col·leccions fossin així, preparadades per exposar».

Finalment, la presidenta del Consell de Mallorca, Catalina Cladera, ha agraït a la família Munar la donació, «una transferència de coneixement que enriqueix no només el fons del Museu Marítim de Mallorca, sinó que és un acte de generositat que contribueix al bé comú i a la conservació i difusió del patrimoni marítim i cultural».

La col·lecció està formada per 684 peces i està dividida en quatre blocs: peces de mestres d’aixa; peces de calafat del mestre d’aixa Antoni Llom Vich; peces d’ormejos de pesca i eines de navegació per A embarcacions menors. A més, està perfectament classificada i inventariada, i part d’aquestes peces estaran exposades a la seu del Museu a Palma, a ses Voltes.

Així, en el Dia Internacional dels Museus, el Consorci del Museu Marítim de Mallorca recupera aquesta col·lecció i en reimagina la visibilització i l’estudi per posar-la a l’abast de tota la comunitat.

Videos

Museu Maritim

Collaborating partners

Friends of the Museum