ES

Conmemoración de la vuelta a Mallorca por los 9 de Santanyí

¡Consultad las actividades programadas!

Más información

¡Atención!

La sede del Museu Marítim de Mallorca - Ses Voltes (Palma) permanecerá cerrada temporalmente. Nos puede seguir visitando en el Museu de la Mar del Port de Sóller.

Desde el Museu Marítim de Mallorca estamos desarrollando un proyecto territorial para recuperar y transmitir un patrimonio acumulado a lo largo de los siglos y hasta la actualidad: barcos escondidos bajo el mar, faros de gran valor, historias de navegantes, ejemplares de embarcaciones tradicionales, oficios de la mar que están desapareciendo, la biodiversidad de nuestras aguas (y las acciones humanas que la ponen en peligro)… Un patrimonio que nos pertenece y que creemos que nos puede servir para relacionarnos de otro modo con la mar. Por eso nos dedicamos a recuperarlo, a conservarlo, a difundirlo y a investigar sobre él.

Por ahora, el Museu Marítim de Mallorca tiene dos sedes. Nos puedes encontrar en el Museu de la Mar de Sóller, que hemos recuperado después de estar siete años cerrado, y también en el centro cultural Ses Voltes, en Palma, donde hacemos actividades puntuales diversas mientras se construye el proyecto museográfico. En un futuro, el objetivo es abrir nuevas sedes en diferentes rincones de la isla.

Un viaje colectivo

Desde el museo no entenderíamos la aventura de sacar adelante un museo sin la participación de los agentes que han trabajado durante tantos años –y siguen trabajando– para recuperar este patrimonio tan rico. Por eso, desde noviembre de 2018, hemos abierto diferentes procesos participativos y de transparencia que nos han servido para compartir este proyecto con la comunidad, para hacerla partícipe y aprender de ella.

Sin ti, este viaje tampoco tiene sentido. Cada vez somos más los que cuidamos la mar. ¿Nos acompañas?

Museo Marítimo Mallorca - Ses Voltes

Museu de la Mar - Puerto de Sóller

Más información

El Museu Marítim de Mallorca acollirà una visita formativa de representants de la Xarxa de Museus Marítims de la Costa Catalana

El Museu Marítim de Mallorca acollirà una visita formativa de representants de la Xarxa de Museus Marítims de la Costa Catalana

(29/11/2022)

16 representants dels museus que formen part de la xarxa participen en aquesta jornada de treball i d’intercanvi

El Museu Marítim de Mallorca rebrà demà, en una jornada de formació, 16 representants dels museus que formen part de la Xarxa de Museus Marítims de la Costa Catalana. Aquesta jornada, que durarà del dimecres 30 al dijous 1 de desembre, comptarà amb la visita a diferents llocs vinculats a la recuperació del patrimoni marítim, com el Taller de Mestres d’Aixa del Consell, així com a diferents espais de l’illa que són exemples a seguir en el camp de la museologia.

Durant aquesta trobada, les persones assistents veuran els diferents processos de treball, les diverses tècniques de conservació i les dinàmiques de feina, entre d’altres. A més, l’objectiu és conèixer el present i el futur del Museu Marítim de Mallorca, així com les seus que gestiona a Palma i a Sóller. «Aprofitam que som un nou membre de la xarxa per donar a conèixer el projecte que estam desenvolupant a Mallorca. Aquest és un projecte participatiu, així que visitarem altres espais que també tenguin aquesta característica, com són el Museu del Calçat i de la Indústria d’Inca o el Museu d’Història de Manacor.», ha explicat el director del Museu Marítim de Mallorca, Albert Forés Gómez.

Entre les activitats programades destaquen les visites al vaixell La Balear o al Taller de Mestres d’Aixa, que pertanyen al Departament de Sostenibilitat i Medi Ambient del Consell de Mallorca. També es duran a terme visites culturals a llocs emblemàtics de l’illa, a part dels comentats per Forés, com la Seu, el Consolat de Mar i la Llotja, el Club Nàutic de Cala Gamba. Tot són espais vinculats d’alguna manera amb la mar.

La vicepresidenta primera i consellera de Cultura, Patrimoni i Política Lingüística, Bel Busquets, donarà demà la benvinguda als directors i directores dels museus pertanyents a la Xarxa de Museus Marítims de la Costa Catalana en qualitat de presidenta del Consorci Museu Marítim de Mallorca.

El Museu Marítim de Mallorca forma part de la Xarxa de Museus Marítims de la Costa Catalana des de l’any 2020, juntament amb 16 museus més. Es tracta d’una xarxa de treball, de suport mutu i col·laboració per treballar en favor del patrimoni marítim. Entre les jornades de feina que s’organitzen també hi ha sortides formatives com aquesta per conèixer altres museus i espais patrimonials, i per intercanviar coneixements i projectes.

Colaboradores

Amigos del Museo