ES

Conmemoración de la vuelta a Mallorca por los 9 de Santanyí

¡Consultad las actividades programadas!

Más información

¡Atención!

La sede del Museu Marítim de Mallorca - Ses Voltes (Palma) permanecerá cerrada temporalmente. Nos puede seguir visitando en el Museu de la Mar del Port de Sóller.

Desde el Museu Marítim de Mallorca estamos desarrollando un proyecto territorial para recuperar y transmitir un patrimonio acumulado a lo largo de los siglos y hasta la actualidad: barcos escondidos bajo el mar, faros de gran valor, historias de navegantes, ejemplares de embarcaciones tradicionales, oficios de la mar que están desapareciendo, la biodiversidad de nuestras aguas (y las acciones humanas que la ponen en peligro)… Un patrimonio que nos pertenece y que creemos que nos puede servir para relacionarnos de otro modo con la mar. Por eso nos dedicamos a recuperarlo, a conservarlo, a difundirlo y a investigar sobre él.

Por ahora, el Museu Marítim de Mallorca tiene dos sedes. Nos puedes encontrar en el Museu de la Mar de Sóller, que hemos recuperado después de estar siete años cerrado, y también en el centro cultural Ses Voltes, en Palma, donde hacemos actividades puntuales diversas mientras se construye el proyecto museográfico. En un futuro, el objetivo es abrir nuevas sedes en diferentes rincones de la isla.

Un viaje colectivo

Desde el museo no entenderíamos la aventura de sacar adelante un museo sin la participación de los agentes que han trabajado durante tantos años –y siguen trabajando– para recuperar este patrimonio tan rico. Por eso, desde noviembre de 2018, hemos abierto diferentes procesos participativos y de transparencia que nos han servido para compartir este proyecto con la comunidad, para hacerla partícipe y aprender de ella.

Sin ti, este viaje tampoco tiene sentido. Cada vez somos más los que cuidamos la mar. ¿Nos acompañas?

Museo Marítimo Mallorca - Ses Voltes

Museu de la Mar - Puerto de Sóller

Más información

Els Museus de Mallorca celebren el seu dia a les xarxes

Els Museus de Mallorca celebren el seu dia a les xarxes

(18/05/2020)

Avui, Dia Internacional dels Museus, diferents centres de Mallorca han traslladat la celebració a les xarxes socials, ja que la majoria romanen tancats per mor de la COVID-19 i la programació que els centres tenien prevista per celebrar-ho s'ha hagut de modificar.

Per aquest motiu, la Secció de Museus i Belles Arts del Departament de Cultura, Patrimoni i Política Lingüística ha proposat que cada museu elabori un audiovisual breu a manera de carta de presentació del centre, per explicar els objectius i les característiques del museu i mostrar un objecte representatiu del seu fons museogràfic. L'objectiu d'aquesta iniciativa és promoure la relació museu-societat i mantenir una coherència en les actuacions.
Avui, s'han publicat els materials elaborats pel Museu de Mallorca, Can Balaguer, Museu del Calçat d'Inca, Arqueològic de Son Fornés, San Bassa Blanca, Marítim de Mallorca, Es Baluard, Museu d'Història de la Ciutat/Castell de Bellver i la Col·lecció Museogràfica.

El Dia Internacional dels Museus se celebra enguany amb el lema "Museus per la igualtat: diversitat i inclusió". Precisament amb l'objectiu de mantenir el paper de dinamitzador social i cultural per la igualtat que té el Museu Krekovic al Barri de Nou Llevant de Palma, el centre encetarà a xarxes #BarrisambMemòria. Aquest lema pretén destacar la necessitat de diversificar les històries que s'expliquen des dels museus, d'incloure diferents relats i perspectives.

El projecte es construirà a partir de la recollida i difusió de fotografies d'objectes relacionats amb la història quotidiana dels barris de l'entorn del museu. Aquesta iniciativa és semblant a altres projectes col·laboratius iniciats per museus de l'illa, com ara la recollida d'objectes i testimonis "El millor de cada casa" del Museu d'Història de Manacor i el projecte del Museu del Calçat i de la Indústria d'Inca per documentar digitalment objectes relacionats amb la indústria del calçat.

 

Podeu veure tots els vídeos dels Museus que s'han sumat a la inicitiva del Consell aquí

Colaboradores

Amigos del Museo