ES

Conmemoración de la vuelta a Mallorca por los 9 de Santanyí

¡Consultad las actividades programadas!

Más información

¡Atención!

La sede del Museu Marítim de Mallorca - Ses Voltes (Palma) permanecerá cerrada temporalmente. Nos puede seguir visitando en el Museu de la Mar del Port de Sóller.

Desde el Museu Marítim de Mallorca estamos desarrollando un proyecto territorial para recuperar y transmitir un patrimonio acumulado a lo largo de los siglos y hasta la actualidad: barcos escondidos bajo el mar, faros de gran valor, historias de navegantes, ejemplares de embarcaciones tradicionales, oficios de la mar que están desapareciendo, la biodiversidad de nuestras aguas (y las acciones humanas que la ponen en peligro)… Un patrimonio que nos pertenece y que creemos que nos puede servir para relacionarnos de otro modo con la mar. Por eso nos dedicamos a recuperarlo, a conservarlo, a difundirlo y a investigar sobre él.

Por ahora, el Museu Marítim de Mallorca tiene dos sedes. Nos puedes encontrar en el Museu de la Mar de Sóller, que hemos recuperado después de estar siete años cerrado, y también en el centro cultural Ses Voltes, en Palma, donde hacemos actividades puntuales diversas mientras se construye el proyecto museográfico. En un futuro, el objetivo es abrir nuevas sedes en diferentes rincones de la isla.

Un viaje colectivo

Desde el museo no entenderíamos la aventura de sacar adelante un museo sin la participación de los agentes que han trabajado durante tantos años –y siguen trabajando– para recuperar este patrimonio tan rico. Por eso, desde noviembre de 2018, hemos abierto diferentes procesos participativos y de transparencia que nos han servido para compartir este proyecto con la comunidad, para hacerla partícipe y aprender de ella.

Sin ti, este viaje tampoco tiene sentido. Cada vez somos más los que cuidamos la mar. ¿Nos acompañas?

Museo Marítimo Mallorca - Ses Voltes

Museu de la Mar - Puerto de Sóller

Más información

El Museu Marítim de Mallorca rep la col·lecció del mestre d’aixa Antoni Pep Munar

El Museu Marítim de Mallorca rep la col·lecció del mestre d’aixa Antoni Pep Munar

(18/05/2021)

La col·lecció està formada per 684 objectes que van des de peces de calafat a ormejos i eines de navegació i de mestre d’aixa.

Aquest dimarts, 18 de maig, i emmarcat en el Dia Internacional dels Museus, el Museu Marítim de Mallorca ha signat la donació de la col·lecció del mestre d’aixa Antoni Pep Munar, fill del mestre d’aixa del Molinar Antoni Munar Colom, Boliquet.

A l’acte hi han assistit la presidenta del Consell de Mallorca, Catalina Cladera; la presidenta del Consorci del Museu Marítim de Mallorca, Bel Busquets; la directora insular de Cultura, Maria Pastor, i el director del Museu Marítim de Mallorca, Albert Forés. Tots han volgut condemnar l’assassinat masclista d’ahir a sa Pobla en les seves intervencions.

La presidenta del Consorci del Museu Marítim de Mallorca, Bel Busquets, ha destacat que «amb aquesta signatura, garantim la conservació d’aquest llegat familiar i, a més a més, el convertim en públic i ens comprometem a compartir-lo i a mostrar-lo a tothom». «És un gust veure com creix el fons del Museu Marítim de Mallorca amb peces que ens permeten fer-nos una visió àmplia de la nostra història i la nostra relació amb la mar», ha afegit.

D'altra banda, Antoni Pep Munar, mestre d'aixa, ha recordat que «és la col·lecció que pertany a mon pare i també al que fou el seu mestre, Antoni Llom Vich i m'agradaria recordar al meu mestre calafat, en Miquel Lliteres. Per mi és un somni i n'estic molt agraït».

Albert Forés Gómez, director del Museu Marítim de Mallorca, ha assenyalat que «el Museu Marítim està marcant les seves fites en el Dia Internacional dels Museus, ja que vàrem obrir la nostra seu del Port de Sóller aquest mateix dia del 2019. Estam molt agraïts a Antoni Pep Munar, perquè ens ha donat una col·lecció excel·lent i tant de bo totes les col·leccions fossin així, preparadades per exposar».

Finalment, la presidenta del Consell de Mallorca, Catalina Cladera, ha agraït a la família Munar la donació, «una transferència de coneixement que enriqueix no només el fons del Museu Marítim de Mallorca, sinó que és un acte de generositat que contribueix al bé comú i a la conservació i difusió del patrimoni marítim i cultural».

La col·lecció està formada per 684 peces i està dividida en quatre blocs: peces de mestres d’aixa; peces de calafat del mestre d’aixa Antoni Llom Vich; peces d’ormejos de pesca i eines de navegació per A embarcacions menors. A més, està perfectament classificada i inventariada, i part d’aquestes peces estaran exposades a la seu del Museu a Palma, a ses Voltes.

Així, en el Dia Internacional dels Museus, el Consorci del Museu Marítim de Mallorca recupera aquesta col·lecció i en reimagina la visibilització i l’estudi per posar-la a l’abast de tota la comunitat.

Vídeos

Museu Maritim

Colaboradores

Amigos del Museo