CA

Museu

Coneix el Museu Marítim de Mallorca

Seus

Visita'ns

Eixos de treball

Biodiversitat, Patrimoni subaquàtic, Patrimoni marítim flotant i Patrimoni marítim terrestre

Projectes

Descubreix-los

COVID-19

L’horari d’obertura s’ha modificat a causa de la situació provocada per la Covid-19.

Horari:

Divendres, dissabte i diumenge de 10 a 14 hores

Aquest horari és susceptible de canviar en els pròxims mesos.

Des del Museu Marítim de Mallorca estam desenvolupant un projecte territorial per recuperar i transmetre un patrimoni acumulat al llarg dels segles i fins a l’actualitat: vaixells amagats sota el mar, fars de gran valor, històries de navegants, exemplars d’embarcacions tradicionals, oficis de la mar que estan desapareixent, la biodiversitat de les nostres aigües (i les accions humanes que la posen en perill)… Un patrimoni que ens pertany i que creim que ens pot servir per relacionar-nos d’una altra manera amb la mar. Per això, ens dedicam a recuperar-lo, a conservar-lo, a difondre’l i en feim recerca.

Per ara, el Museu Marítim de Mallorca té dues seus. Ens pots trobar al Museu de la Mar de Sóller, que hem recuperat després d’estar set anys tancat, i també al centre cultural Ses Voltes, a Palma, on feim activitats puntuals diverses, mentre s’hi construeix el projecte museogràfic. L’objectiu és, en un futur, obrir seus noves a diferents racons de l’illa.

Un viatge col·lectiu

Des del museu no entendríem aquesta aventura, tirar endavant un museu, sense la participació dels agents que han treballat durant tants anys –i segueixen treballant– per recuperar aquest patrimoni ric. Per això, des del novembre de 2018, hem obert diferents processos participatius i de transparència que ens han servit per compartir aquest projecte amb la comunitat, per fer-la partícip, per aprendre’n.
Sense tu, aquest viatge tampoc té sentit. Cada vegada som més els que cuidam la mar. Ens hi acompanyes?

null El Consell se suma a la Museum Week

El Consell se suma a la Museum Week

(05/05/2020)

L’esdeveniment digital enguany se centra en temàtiques relacionades amb la Covid-19

Els Museus i les sales d’exposicions que depenen del Departament de Cultura, Patrimoni i Política Lingüística del Consell de Mallorca: Museu de Mallorca, Museu Marítim de Mallorca, la Col·lecció museogràfica del Consell de Mallorca (Museu Krekovic i Capella de la Misericòrdia) i les cases museu que gestiona la Fundació Mallorca Literària (Llorenç Villalonga, Pare Rafel Ginard i Blai Bonet) se sumen a la celebració de la Museum Week, un esdeveniment digital en què participen museus i institucions culturals d'arreu del món i que enguany serà entre l’11 i el 17 de maig. Aquests equipaments culturals, molt actius a xarxes durant el confinament amb iniciatives com #ElsMuseusaCasa, continuaran així amb la difusió dels seus fons.

Com és habitual, l'organització de la Museum Week proposa compartir continguts relacionats amb una etiqueta diferent cada dia durant la setmana que dura la iniciativa. Enguany, el lema és “togetherness”, que vol dir unió, i les etiquetes fan referència a l’actualitat i a la situació derivada de la Covid-19.

Així, les etiquetes d’enguany són: dilluns 11, #HeroisMW #heroesMW; dimarts 12 de maig, #CulturaenQuarantenaMW #CultureInQuarantineMW; dimecres 13 de maig, #JuntsMW #togetherMW; dijous14 de maig, #MomentsMuseuMW #MuseumMomentsMW; divendres 15 de maig, #ClimaMW #climateMW; dissabte 16 de maig, #TecnologiaMW #technologyMW; diumenge 17 de maig, #SomnisMW #dreamsMW.

A banda dels museus dependents del Consell de Mallorca, altres centres de Mallorca ja han anunciat que se sumaran a la Museum Week. Així ho faran, per exemple, Es Baluard Museu d'Art Contemporani de Palma, Museu d'Història de Manacor, Museu Arqueològic de Son Fornés, Museu del Calçat i de la Indústria, Museu Balear de Ciències Naturals, Can Xoroi, Fornalutx, Museu de Pollença, Museu d'Art Sacre de Mallorca, Can Prunera Museu Modernista. També ha anunciat  que hi participarà el Museu de Menorca.

Vídeos

II Jornades d'Estudis de la Mar
El naixement de la nostra marca
Decàleg de Bones Pràctiques entorn de la Mar

Col·laboradors

Amics del Museu

Museu Marítim de Mallorca