CA

#Streetmar

Descobreix la nova imatge del Museu Marítim de Mallorca amb el mural de l'artista urbà SOMA

Més informació

MarítimEduca

Portam el patrimoni marítim a les aules!

Més informació

Des del Museu Marítim de Mallorca estam desenvolupant un projecte territorial per recuperar i transmetre un patrimoni acumulat al llarg dels segles i fins a l’actualitat: vaixells amagats sota el mar, fars de gran valor, històries de navegants, exemplars d’embarcacions tradicionals, oficis de la mar que estan desapareixent, la biodiversitat de les nostres aigües (i les accions humanes que la posen en perill)… Un patrimoni que ens pertany i que creim que ens pot servir per relacionar-nos d’una altra manera amb la mar. Per això, ens dedicam a recuperar-lo, a conservar-lo, a difondre’l i en feim recerca.

Per ara, el Museu Marítim de Mallorca té dues seus. Ens pots trobar al Museu de la Mar de Sóller, que hem recuperat després d’estar set anys tancat, i també al centre cultural Ses Voltes, a Palma, on feim activitats puntuals diverses, mentre s’hi construeix el projecte museogràfic. L’objectiu és, en un futur, obrir seus noves a diferents racons de l’illa.

Un viatge col·lectiu

Des del museu no entendríem aquesta aventura, tirar endavant un museu, sense la participació dels agents que han treballat durant tants anys –i segueixen treballant– per recuperar aquest patrimoni ric. Per això, des del novembre de 2018, hem obert diferents processos participatius i de transparència que ens han servit per compartir aquest projecte amb la comunitat, per fer-la partícip, per aprendre’n.

Sense tu, aquest viatge tampoc té sentit. Cada vegada som més els que cuidam la mar. Ens hi acompanyes?

Museu Marítim Mallorca - Ses Voltes

Museu de la Mar - Port de Sóller

Més informació

El Museu Marítim impulsa la seva primera escola d’estiu

El Museu Marítim impulsa la seva primera escola d’estiu

(14/06/2022)

S'han previst actitivats per a infants d’entre 8 i 12 anys tant a la seu de Sóller com a Palma

El Museu Marítim de Mallorca, ofereix per primer any des de la seva obertura, una escola d’estiu per infants amb possibilitat de dur a terme activitats de lleure, ja siguin dins el museu com a prop del seu entorn. 
Així, la proposta inclou un gran ventall d’activitats de caràcter educatiu amb les quals gaudir durant l’estiu d’una forma divertida i participativa, on la mar serà l’eix de connexió de totes les activitats. Activitats entretingudes i imaginatives on els infants es realitzaran personalment i gaudiran, alhora que adquiriran noves competències. 

L’escola d’estiu està destinada a infants d’entre 8 i 12 anys. I es pot demanar informació i inscriure’s al correu informaciomaritim@conselldemallorca.net o bé als telèfons 971632201 (Sóller) i 871003434 (Palma)

Algunes de les activitats que es duran a terme són:

-    Taller: Navegant entre les estrelles
-    Taller: Cianotípia
-    Taller: Estampació
-    Visites a les llotges de peix del Port de Sóller i Palma, per conèixer l’actual sistema de subhasta
-    Visites als molls pesquers
-    Visites als mercats municipals o peixateries de barri
-    Els alumnes de l’escola d’estiu de Palma, visitaran el taller dels mestres d’aixa
-    Jocs didàctics 
-    Jocs d’aigua

Lloc: Museu de la Mar (Port de Sóller)
Dates: Del 27 de juny a l’1 de juliol
Horari: De 9.00 a 14.00 h

Lloc: Museu Marítim de Mallorca (Centre Cultural Ses Voltes a Palma)
Dates: Del 4 al 15 de juliol
Horari: De 9 a 14.00 h

Col·laboradors

Amics del Museu