CA

Museu

Coneix el Museu Marítim de Mallorca

Seus

Visita'ns

Eixos de treball

Biodiversitat, Patrimoni subaquàtic, Patrimoni marítim flotant i Patrimoni marítim terrestre

Projectes

Descubreix-los

COVID-19

El Museu Maritim de Mallorca romandrà tancat al públic, davant la situació derivada del COVID-19 i seguint les recomanacions del Govern de les Illes Balears.

Ens podeu seguir a través de les Xarxes Socials, Facebook i Twitter. En elles estem realitzant diferents activitats amb l’etiqueta: #elsmuseusacasa

Des del Museu Marítim de Mallorca estam desenvolupant un projecte territorial per recuperar i transmetre un patrimoni acumulat al llarg dels segles i fins a l’actualitat: vaixells amagats sota el mar, fars de gran valor, històries de navegants, exemplars d’embarcacions tradicionals, oficis de la mar que estan desapareixent, la biodiversitat de les nostres aigües (i les accions humanes que la posen en perill)… Un patrimoni que ens pertany i que creim que ens pot servir per relacionar-nos d’una altra manera amb la mar. Per això, ens dedicam a recuperar-lo, a conservar-lo, a difondre’l i en feim recerca.

Per ara, el Museu Marítim de Mallorca té dues seus. Ens pots trobar al Museu de la Mar de Sóller, que hem recuperat després d’estar set anys tancat, i també al centre cultural Ses Voltes, a Palma, on feim activitats puntuals diverses, mentre s’hi construeix el projecte museogràfic. L’objectiu és, en un futur, obrir seus noves a diferents racons de l’illa.

Un viatge col·lectiu

Des del museu no entendríem aquesta aventura, tirar endavant un museu, sense la participació dels agents que han treballat durant tants anys –i segueixen treballant– per recuperar aquest patrimoni ric. Per això, des del novembre de 2018, hem obert diferents processos participatius i de transparència que ens han servit per compartir aquest projecte amb la comunitat, per fer-la partícip, per aprendre’n.
Sense tu, aquest viatge tampoc té sentit. Cada vegada som més els que cuidam la mar. Ens hi acompanyes?

La Junta Rectora del Consorci Museu Marítim de Mallorca aprova el Pla Director

La Junta Rectora del Consorci Museu Marítim de Mallorca aprova el Pla Director

(06/02/2020)

Avui dematí, la Junta Rectora del Consorci Museu Marítim de Mallorca ha aprovat el Pla Director del centre, un text que preveu la creació de l’estructura laboral i econòmica necessària per poder desenvolupar el projecte amb èxit en els pròxims anys. Segons la vicepresidenta i consellera de Cultura, Patrimoni i Política Lingüística, Bel Busquets, que també és presidenta del Consorci, «avui hem fet una passa més per fer del museu l’entitat de referència per a la conservació i la promoció del patrimoni material i la cultura marinera illenca».

El document defineix les línies estratègiques que han de regir l’actuació del Museu en matèria de preservació i divulgació del patrimoni marítim i la cultura marinera, així com de promoció pel respecte pel medi marí per conservar-lo.

Entre els objectius del Museu Marítim de Mallorca, el Pla Director n'especifica, entre d’altres, configurar i consolidar una col·lecció de béns patrimonials; preservar la vivència del medi marí que han tingut i tenen els mallorquins i les mallorquines a partir de les seves memòries, i transmetre-la a les generacions del futur per promoure el respecte al medi a través del coneixement i l’estima de l’entorn marítim de Mallorca. Així mateix, el text preveu fórmules per implicar la societat mallorquina en la missió del Museu i acollir-ne activament la participació en la planificació i en l’execució de les activitats que du a terme.

Aquest Pla Director, elaborat juntament amb l’empresa STOA, pretén posar les bases perquè el Museu Marítim de Mallorca esdevengui l’entitat de referència en matèria de patrimoni marítim, membre actiu i aglutinador dels interessos i de les persones implicades en la preservació i la promoció de la cultura marinera de Mallorca.

Vídeos

II Jornades d'Estudis de la Mar
El naixement de la nostra marca
Decàleg de Bones Pràctiques entorn de la Mar

Col·laboradors

Amics del Museu

Museu Marítim de Mallorca