CA

Seus

L’espai Centre Cultural Ses Voltes, actualment en procés de construcció, ha de ser, a  partir de 2020, la seu central del Museu Marítim de Mallorca. L'edifici de es troba ubicat en un entorn immillorable, a la falda de la Seu, les murades de la ciutat i el Parc de la Mar. Tot i la immillorable ubicació, Ses Voltes és una espai complexe: ha passat per diferents etapes i se li han donat diferents usos. El primer fou el d'aquartellament, construït a finals del segle XVIII, i el darrer fou un espai de creació artística, acollint el Centre d’Art Contemporani, ja en propietat municipal. Ses Voltes ha de ser la seu de l’exposició permanent i espai d’exposicions temporals, de trobada i treball.

El Museu de la Mar, al Port de Sóller. Tancà a l’any 2012 i es tornà a obrir al llarg del 2019. Es tracta d’un equipament públic que gira al voltant d’un oratori de finals del segle XIII. Durant vuit anys, va funcionar com a Museu de la Mar. L’objectiu era generar un discurs narratiu entorn la relació del mar amb la població de Sóller. Una història singular que explica per què  Sóller es va obrir a Europa i no a la resta de l’illa. Recuperant el discurs antropològic ja existent i obert al públic de forma regular, el Museu de la Mar és l’espai actual  d’experimentació educativa i laboratori d’idees del Museu Marítim de Mallorca.

El Museu Marítim de Mallorca aspira a ser un espai museogràfic territorial que, tot i comptar amb la seu central a Palma, generi una xarxa d’espais que recullin les diferents sensibilitats i manifestacions que es donen al voltant de les nostres aigües. La ubicació extensa ens ajuda, a més, a fer un plantejament global i descentralitzat del debat. Així, la nostra proposta sociocultural estableix un intercanvi de coneixement i interrelació entre la Part Forana i Ciutat.

Museu Marítim de Mallorca