CA

Totes les notícies

Vés enrere El Consell de Mallorca salva la històrica embarcació "La Valldemossa"

El Consell de Mallorca salva la històrica embarcació "La Valldemossa"

(31/01/2019)

El Consell incorporarà als fons del recentment creat Museu Marítim "La Valldemossa»", una barca construïda a Mallorca en 1928. L'embarcació, de 16 metres d'eslora i 25 tones de pes va navegar com a barca pesquera fins que el propietari la va cedir fa uns anys a l'Ajuntament de Ciutadella amb la finalitat que servís de vaixell-taller per a l'aprenentatge de l'ofici de mestre d'aixa. Aquesta cessió va tenir lloc després d'un accident al port de Ciutadella per mor d'una via d'aigua l'any 2001. De llavors ençà, la balandra ha estat abandonada. És per això que la secció d'escafandrisme del Club Nàutic de Ciutadella va demanar que fos enfonsada per a crear un escull artificial que aprofités d'atractiu per al turisme de busseig.

En tenir coneixement d'aquesta situació, el president del Consell, Miquel Ensenyat ha liderat tot un seguit de negociacions per salvar l'embarcació i traslladar-la a Mallorca conscient del valor patrimonial que representa en si aquesta balandra única per a la seva construcció. "No es pot malmetre el nostre patrimoni marítim, i la vella balandra en forma part. És una obligació salvar-la perquè pugui tenir una altra vida, més enllà de ser un escull més a l'immens cementiri de barques i plàstics que és la Mediterrània", ha assegurat Ensenyat.

Així les coses, el Consell, a través del Museu Marítim ha tancat un acord a tres bandes que inclou, a més de la institució insular, a Ports de Balears i a l'Ajuntament de Ciutadella. Així, s'ha acordat que el consistori menorquí cedeixi de manera gratuïta l'embarcació. A canvi, Ports de Balears en cedirà una altra, en desús i sense cap valor patrimonial, per ser enfonsada i crear l'escull artificial. El Consell se'n farà càrrec de la restauració i manteniment de "La Valldemossa".

El president Ensenyat ha destacat que "La idea és donar-li vida i que pugui tornar a navegar, com ho fa "La Balear", altra emblemàtica embarcació propietat del Consell.A més, que no fos enfonsada, també era la voluntat del seu propietari Miquel Sans Mas quan la va cedir a l'Ajuntament de Ciutadella".