CA

Totes les notícies

El Museu Marítim de Mallorca organitza les primeres Jornades d'Estudis de la Mar

El Museu Marítim de Mallorca organitza les primeres Jornades d'Estudis de la Mar

(08/02/2019)

Les primeres Jornades d'Estudis de la Mar, organitzades pel Museu Marítim de Malloca, se celebraran els dies 15 i 24 de febrer . La intenció es abordar i debatre sobre temes relacionats amb la mar i la cultura marinera. D'Així, el programa inclou un ventall de temes que van des de la biodiversitat, a l'arqueologia subaquàtica. El programa també deixa pas a la gastronomia marinera i els oficis relacionats amb la mar. El programa es completa amb visites guiades com la que es farà al far del cap Blanc i al Museu de la Mar de Sóller.

Les ponències i taules rodones estaran conduïdes per especialistes en diversos camps juntament amb "persones que han mantingut la flama i l'esperit del Museu durant els darrers quaranta anys", ha explicat el gerent del Museu Marítim, Albert Forés, el qual ha destacat la participació, entre d'altres, de l'oceanògraf Xavier Pastor, fundador de Greenpeace a l'Estat espanyol i que és fill d'un dels fundadors de l'antic Museu Marítim de Mallorca.

En aquest context, el president del Consell de Mallorca, Miquel Ensenyat, ha incidit en no perdre temps a l'hora de recuperar el patrimoni oral. Aquest, és un dels eixos que el museu vol impulsar. "Encara hi som a temps per mantenir alguns aspectes de la nostra història. Hi ha gent que ja té una edat i si perdem els seus testimonis, es perd patrimoni".

Per la seva banda, la consellera de Cultura, Fanny Tur, ha assenyalat que "el patrimoni marítim abasta molts d'aspectes com el patrimoni gastronòmic vinculat a la mar, el patrimoni dels oficis marítims, entre d'altres; és per això que cal treballar per conservar aquest llegat, i aquestes jornades són l'inici per fer-ho possible, juntament amb la creació del Museu Marítim". En aquest mateix sentit, el director del Museu Marítim, Albert Forés ha destacat que "obrir un museu marítim és una oportunitat per pensar com ens relacionam amb la mar, plantejar escenaris de futur i imaginar quin territori volem ser".